Direct naar content

Blijf in alle gezondheid werken met het Generatiepact

Als zorgprofessional ben je elke dag druk in de weer. Door de hoge productiedruk en emotionele belasting kan het werk soms best veel van je vragen. Merk jij dat het werk zwaarder wordt naarmate je pensioenleeftijd vordert? Dan kan het Generatiepact een mogelijkheid voor je zijn om met plezier en in alle gezondheid tot aan je pensioenleeftijd te blijven werken.

Het Generatiepact biedt de mogelijkheid om vanaf maximaal vier jaar voor AOW-leeftijd deel te nemen aan de 80/90/100-regeling. Dit houdt in dat je 80% van je huidige aantal werkuren gaat werken en je salaris voor 90% uitbetaald wordt, terwijl je 100% pensioen opbouwt. Zo maakt het Generatiepact het mogelijk om langer gezond en met plezier door te werken tot aan de AOW-leeftijd.

Rekenhulp Generatiepact

Wil je weten of je in aanmerking komt voor het Generatiepact? Met de rekentool zie je in een aantal eenvoudige stappen of jij in aanmerking komt. De tool geeft vervolgens een zo goed mogelijk beeld van jouw situatie, waardoor je kunt beslissen of je gebruik wilt maken van het Generatiepact.

De rekenhulp Generatiepact

De rekenhulp voor HR

Naast de rekenhulp die laat zien of jij in aanmerking komt voor het Generatiepact, is er een ook rekenhulp voor HR-medewerkers. Deze tool geeft een indicatie van de effecten in formatie en kosten van het Generatiepact voor de organisatie. De uitkomsten zijn indicatief en bedoeld als ondersteuning bij het beleidsproces.

De rekentool Generatiepact voor HR

Incompany workshop voor HR- en P&O-adviseurs

Wil jij medewerkers op een gezonde en plezierige manier laten doorwerken tot aan het einde van hun carrière? Dan kun je het Generatiepact naar jouw organisatie brengen. Om dit op de juiste manier te doen, verzorgt FWG Progressional People namens O&O-fonds GGZ voor jou en je collega’s een workshop over het Generatiepact en de wijze waarop je dat kunt inzetten om medewerkers in de laatste fase van hun loopbaan zo goed mogelijk aan het werk te houden. Met deze kosteloze incompany workshop zet je gerichte stappen richting een concreet beleid.

Meld je aan

Meer informatie

Wil je meer weten over het Generatiepact of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.

Blijf fit tijdens je nachtdienst met de handige tips uit deze video´s

Met deze video´s uit de Goedenachtapp kom jij fit je nachtdienst door.

Lees verder

Lerend netwerk: dialoogvoering binnen een open en veilige omgeving

Kom op 19 september naar de bijeenkomst van het lerend netwerk over het belang van dialoogvoering.

Lees verder

Lerend netwerk: leidinggeven aan positieve gezondheid en eigenaarschap

Kom op 27 juni naar de bijeenkomst van het lerend netwerk over leidinggeven aan positieve gezondheid en eigenaarschap.

Lees verder